WORKSHOPS

traject 1

Duurzame propositie ontwikkeling

Hoe helpt Sedge met duurzame propositie ontwikkeling?

Ontwerp principes als system thinkingdesign thinking en lean zet ik in, waardoor jijzelf met een team aan de slag kunt gaan. Sedge helpt bij het ontwikkelen van een duurzamere propositie door het traject van team building naar idee generatie tot het testen en meten van impact te faciliteren.

Het is ook mogelijk om enkel onderdelen te faciliteren.

traject 2

Team building met behulp van sustainable challenges​

Sustainable team building met SeDGe

Teambuildingsdagen zijn altijd heel erg leuk! Er wordt altijd heel wat afgelachen op zo’n dag. Wat heel erg belangrijk is. Echter vond ik het jammer dat er meestal geen educatief aspect tijdens zo’n dag naar voren kwam. Daarnaast blijven de belevenissen van een teambuildingsdag top of mind tot de volgende dag bij de koffie.

SeDGe’s teambuildingsdag is leuk, educatief en heeft impact.


Wat houdt de Sustainability@Work challenge in?
Tijdens de dag wordt jouw afdeling opgedeeld in verschillende, niet bestaande, teams. Deze teams gaan tijdens deze dag een challenge verzinnen met een focus op duurzaamheid. De thema’s waarvoor elk team een challenge gaat verzinnen hangt af van: 

  1. wat de duurzaamheidsthema’s van het bedrijf zijn
  2. wat de belangrijkste duurzaamheidsthema’s voor de teamleden zelf is.

De teams gaan stap voor stap hun challenge verzinnen om de maand volgend op de dag ook daadwerkelijk elkaar uit te dagen. Principes uit het Design thinking proces worden tijdens de dag gebruikt. De teams moeten elkaar tijdens de teambuildingsdag interviewen en overtuigen van het feit dat hun challenge ook echt de leukste is om te gaan inzetten. Dit doen zij met behulp van interviewen, prototyping en filmpjes. Er is dus veel tijd voor interactie, samenwerken en plezier!

Aan het einde van de dag wordt er één challenge gekozen om vervolgens de wedstrijd te starten. Het winnende team gaat elke week monitoren hoe alle teams scoren. Aan het einde van de maand wordt één team de winnaar van de Sustainability@Work challenge en zal uiteraard in het zonnetje gezet worden!

Partners en projecten, wie gingen je voor?

Sustainability strategy development

Workshop development and facilitation in order to prepare, develop and plan the sustainability strategy in collaboration with Ecorus' employees.

Lead facilitator and Curriculum owner

The Partnership Verkiezing - Lead facilitation using Design Thinking to guide incompany innovation to sustainable propositions.

Incompany sustainable strategy initiator

Sustainability strategy & innovation consultancy. Decide on SDGs & guide first steps on sustainable innovation.

Freelance workshop facilitation

Pitch training, design thinking, impact measurements with partners of The Punchy Pack (ABN Amro, YEP, etc)

Kosten

De kosten hangen af van de groepsgrootte, totale workshoplengte, voorbereidingstijd en uiteraard van het doel en de inhoud. Als uitgangspunt is de benodigde voorbereidingstijd twee (bij kant en klare workshop) tot vijf (bij nieuwe workshop) maal zo lang als de workshop zelf.

Bel me even of stuur me een mailtje als je mogelijkheden wil bespreken.