over Mirjam

Mijn vrienden en collega’s beschrijven mij als enthousiast, gedreven en ad rem. Die eigenschappen in combinatie met ervaring voor de klas en in product ontwikkeling bij Philips brachten mij deze droom als part-time presentator en facilitator. In product ontwikkeling en voor de klas heb ik al veel gepresenteerd, geënthousiasmeerd en gefaciliteerd. De rest van mijn tijd besteed ik bij het leukste bedrijf van Nederland aan duurzaamheid en innovatie projecten! Voor mij een kei gave combinatie! 

Achtergrond

Wie is Mirjam van Laarhoven

waarom sustainability

Mirjam en haar passie voor duurzaamheid

Duurzaamheid begint voor mij bij uren in de klusschuur met mijn vader. ‘Ons pap’, zoals dat in Brabant heet, was een echte uitvinder. Hij wist van alles iets te maken en omdat hij op zijn 43e linkszijdig verlamt raakte werd ik zijn tweede rechterhand. Uitvinden en mogelijkheden zien heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.

De werkplaats lag vol met ‘oude’ materialen, tools en onderdelen. We mochten het dan ook nooit rotzooi noemen want dat was het niet!

Tijdens mijn studies werktuigbouwkunde en lerarenopleiding heb ik me minder verdiept in duurzaamheid, maar vanaf het moment dat ik bij Philips solliciteerde veranderde dit. Een manager inspireerde me tijdens mijn sollicitatiegesprek, hij sprak over de circulaire economie en ik was om. Wat een gouden systeem.

In de jaren daarop volgend heb ik veel projecten gedaan met een focus circulair ontwerpen, circulaire businessmodellen en testen. Daarnaast stond ik part-time voor de klas en ging ik workshops faciliteren.

De laatste tijd heb ik me op drieonderdelen gefocust:

    • Duurzaamheid DOEN: door als duurzaamheidsmanager een middelgroot bedrijft te helpen verduurzamen
    • Duurzaamheid FACILITEREN: door het faciliteren van workshops waarbij teams zelf door middel van design thinking met duurzame proposities aan de slag gaan
    • Duurzaamheid DELEN: door op evenementen en bijeenkomsten te spreken en op social media best practices te delen.